Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tillerson, Katar krizini çözme yolunda adım attı: ABD ile Katar arasında “ikili mutabakat”

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bugün Katar’ın başkenti Doha’da Katarlı mevkidaşı El Sani ile görüştü. Teröre destek verdiği gerekçesiyle Suudi Arabistan öncülüğündeki Körfez ülkeleri tarafından ablukaya alınan Katar ile ABD arasında terörle mücadele konusunda ikili mutabakat imzalandı.

Dün Kuveyt’te temaslarda bulunan Tillerson, Katar krizinin çözülmesine yönelik girişimleri kapsamında bugün de Katar’da temaslarda bulundu. Tillerson daha sonra da Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek.

Tillerson ve El Sani’nin düzenlediği ortak basın toplantısında iki ülkenin imzaladığı terörle mücadele mutabakatı açıklandı. Söz konusu mutabakat, terörizmin finanse edilmesinin engellenmesi ve terörle mücadele konusunu içeriyor.

Basın toplantısında Katar Dışişleri Bakanı El Sani, “biz bu mutabakatı imzalayan ilk ülkeyiz ve diğer ülkeleri de bu mutabakatı imzalamaya çağırıyoruz” dedi.

Tillerson ise yaptığı açıklamada “Katar’ın konumu son derece açık ve bence oldukça makul. Şimdi bu krizi aşma konusunda daha da ilerlemek için neler yapabileceğimize bakacağız” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.