Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fehmi Koru: “Pensilvanya’ya ben gittim gitmesine de, Abdullah Gül ile birlikte hiç gitmedik”

Fethullah Gülen, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yayın yapan National Public Radio’ya (NPR) geçtiğimiz gün verdiği röportajda 50 milletvekilinin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisini ABD’de ziyaret ettiğini iddia etti.

Bunun üzerine Abdullah Gül, dün Twitter hesabından, “Düşünce, din ve siyaset anlayışım açısından hayatımın hiçbir döneminde yakınlık duymadığım bu örgüt lideri ile; Başbakanlığım, Dışişleri Bakanlığım ve Cumhurbaşkanlığı görevlerim süresinde kesinlikle bir görüşmem olmamıştır. Kamuoyunun bilgisine” diyerek kendisi hakkındaki iddiaları yalanladı.

Gül’ün bu açıklamasına cevap Fethullah Gülen’in sağ kolu olarak bilinen Osman Şimşek’ten geldi. Şimşek, Facebook hesabından “Abdullah Gül’ün Tekzibine Dair” başlıkla yayımladığı yazıda şunları söyledi: “Belki beraber geldikleri Fehmi Koru’nun Hocaefendi ile sarılmalarını seyredince ‘Birbirinizi çok özlemişsiniz!’ dediğini hatırlatmam Gül’ün hafızası için yeterlidir. Şayet bu kafi değilse, mekanımıza dair bazı hususları anımsamaları da faydalı olabilir.”

Pensilvanya’dan gelen bu cevap üzerine Fehmi Koru kişisel blogunda “Abdullah Gül benimle birlikte Pensilvanya’ya Gülen’le görüşmeye gitti mi?” başlığıyla bir yazı yayımlayarak Gülen ve Şimşek’in iddialarını yalanladı ve bazı bilgiler verdi.

“Abdullah Gül ile birlikte Fethullah Gülen’i ziyarete Pensilvanya’ya gitmişiz; onlar öyle sarmaş dolaş olmuşlar ki, ben “Birbirinizi özlemişsiniz” demişim; aradan bunca yıl geçmiş, benim hatırlamadığım bir söz bugün gündeme geliyor. İyi de, cümle âlemin duyduğu üzere Pensilvanya’ya ben gittim gitmesine de, birlikte hiç gitmedik ki…

(…) Bildiğim kadarıyla, ne 2013 Eylül ayında, New York’ta bulunduğu günlerde, ne de daha önce, 2002 sonrasında, başbakanlık, dışişleri bakanlığı ve cumhurbaşkanlığı dönemlerinde yaptığı çeşitli ABD ziyaretlerinde, Gül’ün Gülen’le bir karşılaşması olduğundan, ikisinin görüştüğünden haberdar değilim. Böyle bir görüşme olsaydı kulağıma gelirdi; en başta kendisi bunu bana söyleme ihtiyacı duyardı.

(…) Abdullah Gül’ün başbakan, dışişleri bakanı ve cumhurbaşkanı olarak çıktığı pek çok gezisinde –hepsinde değilse bile– çalıştığım gazeteyi temsil ederek bulundum; özellikle de ABD ziyaretlerinin tamamını izlediğimi sanıyorum. Ancak hiçbir gezisinde birlikte Pensilvanya’ya yolumuzu düşürmediğimiz gibi, onun yalnız başına böyle bir özel ziyaret yaptığını işittiğimi de hatırlamıyorum.

(…) Gülen ABD’ye yerleşmek üzere 1999 yılında gitti. 1999 ile 2002 yılları arasında Abdullah Gülmilletvekiliydi; o dönemde ABD’ye gitti mi, gittiyse yolunu Pensilvanya’ya düşürdü mü? Gerçekten bilmiyorum. Bildiğim, Ofis’inin açıkladığı üzere, 2002 sonrasında Pensilvanya’ya ayak basmadığıdır. Ne benimle birlikte, ne de bensiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.