Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li iki vekile toplam 15 yıl 7 ay ceza verildi

Tutuklu bulunan HDP milletvekillerinden Abdullah Zeydan ve Çağlar Demirel’e bugün Diyarbakır’da görülen dava sonrasında toplam 15 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Her iki vekile “örgütü övme, örgüt üyeliği ve örgüte yardım etme” suçlarından ceza verildi.

6

Mahkeme heyeti HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel’e terör örgütü üyeliği suçundan 7,5 yıl hapis cezası verdi. 7 aydır tutuklu olan Demirel hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Demirel duruşmaya tutuklu olduğu Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nden SEGBİS üzerinden katıldı. Yapılan savunmalar ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Demirel’e 7 yıl 6 ay hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Aynı mahkemede görülen davada HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’a tutuklu bulunduğu davadan “Örgüte yardım etmek” ve “Örgüt propagandası” suçundan 8 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

demirtas_7008

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.