Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Katar’a sunulan 13 maddelik listeden Al Jazeera şartı geri çekildi

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Bakanı Noura Al Kaabi, İngiliz gazetesi The Times’a, Katar krizi ile ilgili bir söyleşi verdi. Kaabi, diplomatik çözümden yana olduklarını ve krizi tırmandırmak istemediklerini açıkladı. Birleşik Arap Emirlikleri yöneticisi, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Katar’a sundukları 13 maddelik talep listesinden Al Jazeera’ya ilişkin maddenin geri çekildiğini söyledi: ”Emirlikler, Al Jazeera’nin kapatılması yerine köklü değişiklikler ve yeniden yapılandırma fikrini destekliyor. Çalışanlar işlerine ve Katar da televizyon kanalını finanse etmeye devam eder. Ancak bugüne dek olduğu gibi İngilizce versiyonunun koruyucu olduğu, Arapçası radikal olan bir kanal değil.’

Al Jazeera ise kurumsal olarak, Kaabi’nin sözlerine cevap verdi: ”Al Jazeera Medya Ağı, gazetecilik misyonuna ilişkin dış müdahaleleri reddediyor ve medya kuruluşlarının evrensel gazetecilik yapma haklarını destekliyor.”  

Birleşik Arap Emirlikleri, geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne Al Jazeera Arapça’yı şikayet etmişti. Şikayette, medya kurumunun terörist grupları desteklediği, ayrımcılık, şiddet ve nefreti kışkırttığı iddiaları yer almıştı.   

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.