Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şule İdil Dere Davası’nda mahkeme İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yargılanmasına izin vermedi

12 Mayıs 2016’da Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybeden Şule İdil Dere’nin ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada İstanbul Bölge İdare Mahkemesi aile tarafından yapılan itirazı reddetti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilisi sekiz kişinin yargılanmasına izin vermedi.

Şule İdil Dere’nin ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmaya 1 yıl sonra izin çıkmış ancak sadece üç kişi hakkında soruşturma başlatılmış, olayda asli kusurlu bulunan sekiz kişinin yargılanmasına valilik tarafından izin verilmemişti. Dere’nin ailesi konuyla ilgili olarak İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulundu ve olayda asli kusuru bulunan tüm yetkililerin yargılanmasını talep etti. Valiliğin kararıyla ilgili Şule İdil Dere’nin babası Berdan Dere sürecin danışıklı dövüş bir şekilde işletildiğini belirtmişti.

İtirazı değerlendiren mahkeme “hazırlık soruşturması yapılmasına yeterli bilgi ve belgenin dosya muteviyatı itibariyle mevcut olmadığı anlaşıldığından itirazın reddine” gerekçesiyle itirazı geri çevirdi.

Aile bilirkişi raporlarında 11 İBB çalışanının ‘müştereken kusurlu’ bulunduğunu vurgularken “İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, kendi gerekçesiyle çelişme pahasına dosyadaki maddi delilleri 3 alt düzey personel için görüp 8 üst düzey yönetici için görmezden geldi, çelişkili ve hukuksuz bir karar verdi” açıklamasında bulundu. Aile verilen kararı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.