Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binali Yıldırım: “Kılıçdaroğlu kontrollü darbe diyerek kontrolünü başkalarına kaptırıyor”

AKP meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz’un yıldönümünde düzenlenen anma programlarına ilişkin olarak “İnşallah her diktiğimiz anıtla şehitlerimizin hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz. Elbette sadece anıtlar olmayacak, hizmetlerimize verdiğimiz isimlerle şehitlerimizin mirasına yakışır nesiller yetiştireceğiz. Buradan ülkesine ezanına bayrağına sahip çıkan her insanımıza bir kez şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım, “15 Temmuz anma törenlerinde bir kez daha şahit olduk ki bu millet çelikten bir iradeye sahip, bu millet esir alınamaz, tankların üzerine yürür, canı pahasına ülkesini korur” dedi.

“Kılıçdaroğlu kontrollü darbe diyerek kontrolünü başkalarına kaptırıyor”

“15 Temmuz’u anlayamayan, milletimizin şanlı direnişine leke sürmeye çalışanların olduğunu görüyoruz. Kendi korkularını saklayıp milletin cesaretini görmezden gelenler var. Kontrollü darbe diyerek kendi kontrolünü başkalarına kaptıranlar var. Bunu yapanlar millete karşı en büyük ayıbı işliyor. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere bu ayıbı işleyenlerin milletimize özür borcu var. Lafı evirip çevirmeye gerek yok. Bazı şeylerin farkında olmayabilir. Sağolsun beni referandum sürecince beni çok düşündü. Şimdi ben onu uyarıyorum: Kontrollü ruha girme. Kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol….Bunların kontrollerine girme. FETO’nun yüzünde güller açtıracak açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu bir yandan da sırtını PKK’ya dayayanların da yüzünü güldürüyor.

OHAL Komisyonu çalışmaya başladı

“Bugüne kadar 168 bin 977 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 33 bin 180’i kamu görevinden uzaklaştırıldı. 111 bin 240’ı ihraç edildi. Diğerleri de yapılan incelemelerden sonra görevine iade edildi. Aralarında mükerrer olanlarla birlikte 300 bin itiraz başvurusu alındı. Bunların hepsi tek tek inceleniyor. Başvuruların çok yönlü ve detaylı incelemek amacıyla OHAL İnceleme Komisyonu’nu KHK ile kurduk ve dün itibarıyla çalışmaya başladı. AHİM’de yapılan başvuruları bu komisyonu yeni bir iç hukuk yolu olarak gösterip ve bunu işaret ederek bu müracaatları reddetti. Ülkemiz aleyhine 24 bin başvuru varken bu başvuru sayısı 12 bine inmiştir. Önümüzdeki günlerde bunun tamamı reddedilecek ve başvurular İtirazları İnceleme Komisyonu’nda ele alınacaktır. Dün itibariyle komisyona  başvurular başladı. Sadece dün, günün sonuna kadar 3 bin 28 başvuru yapılmış,  1189’u Valilik ve kurumlarca onaylanarak işleme girmiştir. Toplam başvuruların,  mükerrer başvuruları da dikkate aldığınızda, 120 bin civarında olacağını  düşünüyoruz.”

“OHAL’i üç ay daha uzattık”

“Yüce Meclis’e OHAL’in 3 ay uzatılması için müracaatımızı yaptık. Meclis genel kurulumuz bu konuyu görüştü ve AK Parti ile MHP’li milletvekillerinin desteğiyle OHAL 3 ay daha uzamış oldu. OHAL vatandaşa değil devlete, idareye ilan edildi. İsteyen mitingini, yürüyüşünü yapıyor. Herkesin işi gücü yerinde. Vatandaşlarımızın hayatı huzur ve güven içerisinde devam ediyor. OHAL’i bahane ederek Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi, ilerlemesinin önüne taş koyan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız.”

18 Temmuz 2017 AKP meclis grup toplantısı:

https://www.youtube.com/watch?v=gqoyCIegbSA&spfreload=5

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.