Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Yürüyemezsiniz dediler yürüdük. Bir kişi başladık milyonlar olduk”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık meclis grup toplantısına İsrail’in Mescid-i Aksa’da öldürdüğü üç Filistinlini  durumuna değinerek başladı.

“Mavi Marmara’da Türkiye’nin onurunu sattılar şimdi de Filistinlileri satıyorlar”

Kılıçdaroğlu, “İsrail Mescid-i Aksa’da üç Filistinli öldürdü. Mescid-i Aksa dünya inanç tarihi için çok önemli bir yerdir. Müslüman dünyası için de öyle. İlk kez Mescid-i Aksa’da cuma namazı yasaklandı. Bekledim, hükümetten bekledim, havuz medyasından bir açıklama bekledim. Bunu dile getiren bir tek adam çıkmadı. Cumhuriyet Halk Partisi bunu dile getirdi. Mavi Marmara’da Türkiye’nin onurunu sattılar şimdi de Filistinlileri satıyorlar” dedi.

“Kim teröre destek veriyorsa kim Habur’da çadır mahkemeleri kuruyorsa hepsine lanet olsun diyorum”

“Teröre nasıl lanet okumayız? Terörü destekleyenlere nasıl lanet okumayız? Tunceli’de öldürülen Necmettin öğretmenin şahsında bütün öğretmenlerin başı sağolsun. Siz bedel ödüyorsunuz, evlatlarımız için. Bu kardeşimiz hepimizin onuru, hepimizin gururudur.

Her gün şehitlerimiz geliyor onlara da buradan Allah’tan rahmet diliyoruz. Terörü lanetliyoruz. PKK, FETÖ, DHKP-C terörünü de lanetliyoruz. Kim yaparsa yapsın. Bu ülkede hiç kimsenin hayatı ucuz değil. Kim teröre destek veriyorsa kim Habur’da çadır mahkemeleri kuruyorsa hepsine lanet olsun diyorum. Kim terör örgütüyle masaya oturuyorsa kim valilere talimat verip bunlar PKK’lı bunlara dokunmayın diyorsa hepsine lanet okuyoruz”

“Yürüyemezsiniz dediler yürüdük. Bir kişi başladık. Milyonlar olduk. Dünyanın en barışçıl eylemini yaptık”

“Dünya tarihine Adalet Yürüyüşü ile bir not düştük.Yürüyemezsiniz dediler yürüdük. Bir kişi başladık. Milyonlar olduk. Dünyanın en barışçıl eylemini yaptık. Bu yürüyüşü bu ülkenin mazlumları için yaptım. Hak arayan, adalet arayan mazlumlar için yaptım. Tutuklu gazeteciler için yaptım. Açlık grevindeki Nuriye ve Semih için yaptım.

Bu yürüyüşü teröre karşı yaptık. Taşerona karşı yaptık. Malul sayılmayan gazilerimiz için yaptık. Bu yürüyüşü ihraç edilen bilim insanları için yaptık. Hapisteki askeri öğrenciler için yaptık. Bu yürüyüşü hapisteki milletvekilleri için yaptık. Bu yürüyüşü FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıksın diye yaptık.”

“Ülkeyi yöneten dedi ki ‘sokaklarda adalet aranmaz’ Demokrasi için niye nöbet tutuluyor ?”

“İki tane 15 Temmuz var. Biri halkın 15 Temmuz’u bir de sarayın 15 Temmuz’u. Halkın 15 Temmuz’u şehitlerimizin gazilerimizin. Onlar demokrasi ve milli iradeye sahip çıktılar. Onların mücadelesi hakkın mücadelesidir. Bir de sarayın 15 Temmuz’u var. Halkın 15 Temmuz’unu fırsat bilip 20 Temmuz’da sivil darbeyi gerçekleştirenler. İkisini birbirinden ayıracağız. Demokrasilerin özü toplumsal uzlaşmadır. Darbeden sonra hepimiz bir araya geldik.

Hükümetin gündeminde kim var yine ben varım. Referandumda ben vardım 15 Temmuz darbe girişimi bütün boyutlarıyla aydınlansın diyorum. Bu hazret kızıyor bana. FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıksın diye bar bar bağırıyorum o kızıyor. Adil yargılama yapın diyorum hazret yine alınıyor nankör diyor. Ben hukuk devletini savunuyorum o dikta yönetimini savunuyor. Ben İbrahim’den yanayım o Nemrut’tan yana. Oysa onun çok korktuğunu biliyorum. Kul hakkı yememişseniz adalet için mücadele ediyorsanız neden korkacaksınız? Ama o korkuyor. 15 Temuz davetiyelerini 3 sefer değiştirdiler. TBMM Başkanı değiştirdi o adam TBMM’nin başkanı değil sarayın emir kuludur. İradesiz bir Meclis Başkanı olabilir mi? Rüzgar gülü bile bu kadar hızlı dönmez.”

18 Temmuz 2017 CHP grup toplantısı:

https://www.youtube.com/watch?v=PecAPsR7veU

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.