Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afganistan’da intihar saldırısı: En az 35 kişi hayatını kaybetti

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen intihar saldırısında en az 35 kişi öldü, 42 kişi de yaralandı. Şehrin batı yakasında düzenlenen saldırı, bölgenin yoğun olduğu bir saatte gerçekleşti. Kabil polisinin verdiği bilgilere göre ölen ve yaralananların çoğu Afganistan Maden ve Petrol Bakanlığı personeli. Taliban, yaptığı bir açıklamayla saldırıyı üstlendi.

BBC’ye konuşan Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, saldırganın aracındaki bombayı Kabil’in batısında bir otobüsün yanında infilak ettirdiğini söyledi.

Patlamadan etkilenen otobüs, nüfusunun önemli bölümü Şii olan mahallede Maden ve Petrol Bakanlığı personelini taşıyordu. Taliban, yaptığı açıklamada Bakanlık personelini taşıyan otobüsün hususi olarak hedef alındığını iddia etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.