Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD donanması, İran askeri botuna uyarı ateşi açtı

ABD Donanması’na bağlı bir gemi, bugün öğleden sonra Basra Körfezi’nde bir İran gemisine uyarı ateşi açtı. Reuters haber ajansına konuşan ABD’li yetkililerin verdiği bilgiye göre İran gemisinin 137 metreden daha az bir mesafeye yaklaşması üzerine telsiz çağrıları ve gemi düdüğünü dikkate almaması üzerine uyarı ateşi açıldığını ifade etti.

Reuters’e konuşan yetkili aynı zamanda söz konusu geminin İslam Devrim Muhafızları Kuvvetleri’ne bağlı askeri bir gemi olduğunu da sözlerine ekledi.

İki ABDli savunma yetkilisine göre, olay anında uluslararası sularda rutin görevde olan ABD Deniz Kuvvetlerine ait başka gemiler de bulunuyordu. Savunma Bakanlığı yetkililerinden biri uyarı ateşlerinin çarpışma ihtimalini önlemek için yapıldığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın Tahran’ı “nükleer anlaşmanın ruhuna uymamakla” suçlaması sonrasında Washington-Tahran arasındaki ipler gerilmişti. Bu sıcak gelişmenin iki ülke arasındaki ve bölgedeki ilişkilere nasıl yansıyacağı merak konusu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.