Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Abdullah Gül: “Cumhuriyet Gazetesi sanıkları tutuksuz yargılanmalı”

“Gazetecilerin tutuksuz yargılanması hükümeti içeride ve dışarıda rahatlatacak”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Sarıyer Çamlıtepe Merkez Camii’nde kıldığı cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Gül, Cumhuriyet Gazetesi davası için “Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Şüphesiz mahkeme kendi kanaatine göre kararını verecektir. Ancak Türkiye’de hükümeti içeride ve dışarıda rahatlatacak bir unsur olur diye düşünüyorum”dedi.

“İsrail, İslam ülkelerindeki iç savaşı fırsata çeviriyor”

İsrail ile Türkiye arasında gerginliğe neden olan Mescid-i Aksa konusunda ise ” İsrail’in biraz geri adım atması tabi iyi ama işgali devam ediyor olması bütün acıları Müslümanların kalbinde hep hissettiriyor. Ümit ederim ki bugün Cuma namazında olay olmaz ve herkes ibadetini huzur içinde yapmış olur. Filistin’in işgalinin 50’nci yıldönümünde bu olayların olması, birçok İslam ülkesindeki iç savaşlar da sanki bir fırsat vermiş gibi özellikle son dönemde Mescid-i Aksa’ya karşı uygulanan politikalar asla kabul edilemez. Bunları İslam dünyası ve Birleşmiş Milletler dahil kınadılar” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.