Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın damadıyla selfie çektirip manşet uydurdu

Akşam gazetesi muhabiri Yavuz Atalay’ın dün yayınlanan yazısında Jared Kushner’dan yaptığı alıntının gerçek olmadığı ortaya çıktı. Daily Caller’da yer alan habere göre bir Beyaz Saray yetkilisi Kushner’a atfedilen sözlerin “uydurma” olduğunu açıkladı.

Atalay, ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı ve damadı Kushner ile yaptığı ayaküstü sohbette Kushner’ın kendisine “Erdoğan da Trump gibi ülkesini yeniden büyük yapmak için çalışıyor. Bu çalışmalarını takdirle izliyoruz” dediğini yazdı. Haber, Akşam gazetesinin manşetinden, Atalay ve Kushner’ın selfie’siyle birlikte yayınlandı. Ancak Daily Caller’ın konuştuğu Beyaz Saray yetkilisi, “Atalay, Jared’le selfie çektirmek istedi ama söylediklerini doğru aktarmamış, uydurmuş” dedi.

Screen Shot 2017-07-28 at 12.30.54

Beyaz Saray’dan gelen açıklamanın ardından Daily Caller’ın iletişime geçtiği Atalay kendisini şöyle savundu: “Bu bir söyleşi değildi. Kushner’ın ofisinden ya da Beyaz Saray’dan izin almadım. Haberde de belirttiğim gibi 1-2 dakikalık kısa bir konuşmaydı.” Atalay, Kushner’dan yaptığı alıntıyla ilgili sorulara ise şöyle cevap verdi: “Öyle söylemedi. Ona ‘Erdoğan’ın da Trump gibi Türkiye’yi yeniden büyük yaptığını düşünüyor musunuz diye sordum. O da sadece ‘Evet, bence de’ diye cevap verdi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.