Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Euro/TL’de tarihi zirve: 4,1940

Euro/TL, bu sabah  4.1940 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Lira, yıl başından bu yana euro karşısında yüzde 11’in üzerinde değer kaybetti. Euro, dolar karşısında ise bu yıl yüzde 12 civarında değer kazandı. An itibariyle euro/dolar 1,1831’den, euro/TL 4,1773’den işlem görüyor. (13:22)

Bu yıl dolar karşısında yüzde 12 civarında değer kazanan euro, politik riskler ve para politikası belirsizliğinin doları baskılamasına ek olarak Avrupa Merkez Bankası’nın yakın gelecekte aşırı gevşek para politikasını daraltması gerekeceği beklentilerinden de destek görüyor.  Piyasalar cuma günkü tarım dışı istihdam verisi öncesinde bugün ABD ADP özel istihdam verisi ile San Francisco Fed Başkanı John Williams ile Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester’in yapacağı konuşmaları takip edecek.

Euro’nun diğer para birimleri karşısında güçlenmesi dün akşam Medyascope.tv Ekonomi Sohbetleri’ndeki gündem maddelerinden biriydi. İş Yatırım Piyasalar – Hisse Senetleri ve Türev Müdürü Şant Manukyan euro/dolar paritesinin bir miktar daha yukarı gidebileceğini ancak kendisinin 0,85 hedefini koruduğunu ve bugünün kuvvetli eurosunun yarının zayıf eurosuna neden olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.