Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İskoçya’da yeni doğan tüm bebekler için “bebek kutusu” dağıtılıyor

İskoçya hükümeti, bu yılın başından beri yeni doğmuş bebekler için ailelere gönderilen “bebek kutusu”nu tanıtan bir video yayınladı. Yeni doğan bir bebeğin bakımı için birçok malzemeyi içeren bu kutu, aynı zamanda beşik.

Bebek kutusu, 2017 yılına girerken İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon tarafından kamuoyuna tanıtılmıştı. Kutu, yılın başından itibaren pilot bölgelerde dağıtıldı. Geçtiğimiz mayıs ayında da İskoçya hükümeti, kutunun ağustosta tüm ülkede dağıtımda olacağını duyurdu.

İskoç hükümeti tarafından hazırlanan videoda, bebek bakımı için kutuda bulunan malzemeler tanıtılıyor. Video, “Bebek kutusu ebeveyn olarak çıktığınız yolculuğun başında, size yardımcı olmak için tasarlandı” cümlesiyle başlıyor. Kutu, bebeğin giyebileceği birçok kıyafet, bebek bezi, termometre gibi temel ihtiyaçları içermenin yanı sıra, bebek için güvenli bir yatak olarak da kullanılıyor. Böylece kutu, bebeklerin ayrı bir yatakta uyumasını sağlayarak ani bebek ölümlerini azaltıyor. Uygulamanın amacı hem ebeveynlere yardımcı olmak, hem de bebeklere eşit imkanlar sunarak ilk günlerini sağlıklı ve tehlikesiz geçirmelerini sağlamak.baby-box

İskoçya hükümetinin “bebek kutusu” fikrinin kaynağı Finlandiya. Başbakan Sturgeon kutunun tanıtımında “Bütün gerekli ihtiyaçlarla dolu bebek kutusunun sözünü verdik. Bu fikre Finlandiya’dan esinlenerek ulaştık. Zira Finlandiya, dünyada çocuk ölümlerinin en az görüldüğü ülke” demişti. Finlandiya’da doğum paketi uygulaması, her bebeğe eşit bir yaşama başlama imkanı sunmak için 1938 yılından beri devam ediyor.

20487362925806321f70e7a1.48152182

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.