Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sanal gerçeklik iş dünyası için sırt çantasına sığdı

Virtual Reality teknolojisi sırt çantası formu ile yeni bir döneme giriyor. Bilgisayarların alıştığımız yapısı değişiyor.

Virtual Reality yani sanal gerçeklik teknolojisi uzun yıllar hologram ve benzeri yöntemlerle gelişirken akıllı telefonlar ve oyun konsollarının gelişimi ile son dönemde büyük gelişme yaşanmıştı. Şimdi Bilgisayar üreticileri VR’ı oyun ve keyif dışında iş ve üretim yaşamına sokmayı hedefliyor.

Ekran Resmi 2017-08-02 15.33.31

HP tarafından duyurulan “HP Z VR Backpack” yeni nesil bir VR deneyimi vaadediyor. Bugüne kadar sanal gerçeklik, oyun ve simülasyon dünyasını domine ediyordu. HP’nin bu atılımıyla, sırt çantasına girerek taşınabilir hale gelen VR tasarımcılara, mimarlara yeni kapılar açacak.

İş istasyonu olarak tasarlanan bu model ile beraber gezilebilir parklar, galeriler ve mimari projeler hayata geçebilecek. Sanal gerçekliğin kullanılabileceği bir çok teknik ve yaratıcı alan için yenilikçi çözümler getirecek.

Teknik özellikleri bakımından, klasmanı içinde yüksek seviyede performans sunan HP Z VR, NVIDIA QUADRO ve i7 vPro gibi en son grafik ve işlemci teknoljilerini içeriyor. Yaklaşık 4,6kg olması beklenen sırt çantası tasarım olarak HP’nin oyuncu bilgisayarı “OMEN” modeli baz alınarak yapılmış. HTC Vive BE ve Oculus Rift gibi VR markalar ile de uyumlu olarak çalışacak.

Eylül ayında piyasa sürülecek modelin, ABD’de satış fiyatının 3,299 dolar olması bekleniyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.