Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD, Suriye’de İran destekli Haşdi Şabi milislerini vurdu

ABD bu sabah Suriye-Irak sınırında İran destekli Haşdi Şabi milislerine saldırı düzenledi. Olayda, 36 milisin öldüğü, 80 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

4675740326da4fcb964c027cd9480279

Haşdi Şabi silahlı gruplarından Seyid Şuheda Ketibeleri’nden yapılan açıklamada, milis güçlerine karşı hava saldırısı gerçekleştiği doğrulandı.  Haşdi Şabi Komutanı Ali Haşim Huseyni şunları söyledi: “ABD uçakları Seyid Şuheda Ketibeleri’ni bombaladı. Yaralılar Irak’taki çeşitli hastanelerinde tedavi görüyorlar. Bazılarının durumu çok ağır. Vurulan yer Baac kentine 20 kilometre yakınlıkta ve tam Irak-Suriye sınırında yer alıyor. Kasti bir saldırı, şiddetle kınıyoruz.” dedi. Öte yandan İsminin açıklanmasını istemeyen bir Haşdi Şabi yetkilisi “ABD’nin topçu saldırısında 36 milisin öldüğünü, 80’inin yaralandığını, saldırının milislerin Irak’tan Suriye sınırına geçmesinden sonra yaşandığını” söyledi. IŞİD’in etkin olduğu Irak-Suriye sınırının bir kısmı Haşdi Şabi milislerinin denetiminde.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.