Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Rıfat Doğan: “Konut ve nüfus artışı Adalar’ı bekleyen büyük bir tehlike”

İstanbul’un SİT alanlarından Adalar için hazırlanan koruma planıyla 2B arazilerine tesis yapılmasının önü açılıyor. Zemin katlara dubleks iznine de müsaade edecek koruma planı, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun gündemine geldi. Planlar burada onaylandıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinin onayına sunulacak.

Planın halktan kaçırıldığını savunan Adalar Savunması’na göre bu plan onaylanınca nüfus 5 kat artacak. Konuyu gündeme getiren Diken muhabiri Rıfat Doğan konunun belirsizliğe dönmesinin sebebi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İBB arasındaki yetki tartışmasını gösterdi ve şunları söyledi:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/336994936″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.