Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fehmi Koru: “Akif Beki de benim gibi ‘medeni ölüler’ arasına karıştı”

2013’ten beri haftada üç gün Hürriyet’te köşe yazan ve AKP Genel Başkanı  ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı  Akif Beki’nin yazılarına dün son verildi.  Beki ile yolların ayrılmasına son günlerde AKP için yazmış olduğu eleştirel yazıların neden olduğu düşünülüyor.

zara_ile_akif_beki_bosandi_h111696_a14f5
Akif Beki

 

Fehmi Koru: “Akif Beki de benim gibi ‘medeni ölüler’ arasına karıştı”

“Akif Beki de benim gibi ‘medeni ölüler’ arasına karıştı. Devlet sözcüğünü büyük harflerle yazanlar medyada kimlerin kalıp kimlerin kalamayacağına da karar veriyorlar. Artık gazetelerde yazamaz hale gelmiş kimler varsa hepsi için bu sıfat kullanılıyor: Medeni ölü…”

Yazının devamı için tıklayınız

Akif Beki kimdir?

1990 yılında gazeteciliğe başlayan Beki, Zaman Gazetesi, Flash Tv, Haftalık İzlenim, Yeni Şafak, Yeni Yüzyıl ve Turkish Daily News’te çalıştı. 1998 yılında Kanal 7’nin Washington Temsilciliği’ne atandı. Yeni Yüzyıl Gazetesi’nde dizi yazıları yayınladı. 2001’de aynı kanalın Ankara temsilcisi olarak görevine devam etti.

Ahmet Hakan’ın Kanal7’den ayrılmasından sonra haberlerin sunumuyla görevlendirilen Akif Beki, kısa bir süre sonra burdaki görevinden istifa ederek, dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözcülüğü görevine getirildi. Radikal gatesinde köşe yazarlığı da yapan Beki, 2013’te Başbakanlık Sözcülüğü görevinden ayrıldı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.