Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Game of Thrones yıldızlarının bilgilerini çalan hackerlar milyon dolarlık fidye istiyor

Game of Thrones dizisinin yayımcısı HBO’nun bilgilerine ulaşan ve dizinin oyuncularının kişisel telefon numaraları, e-mail adresleri ve dizi senaryosuna ulaşan hackerlar HBO’yu dizinin tüm bölümlerini yayımlamakla tehdit etti. HBO yöneticisi Richard Plepler’a seslenen ve kendisini ‘Bay Smith’ olarak tanıtan hacker, şirketi üç gün içinde istedikleri fidyeyi alamazlarsa dizinin tüm bölümlerini internete koymak tehdit etti.

,-eY7bhQCU0GIjues_JY79Q

HBO ise hackerların ‘bilgi hırsızlığı’ yaptığını ancak tüm e-mail sistemini ele geçirdiklerine inanmadıklarını açıkladı. Şirket, konunun polis ve siber güvenlik uzmanları tarafından soruşturulduğunu duyurdu.

Hackerlar, şirketlere yaptıkları şantajlarla yılda 12 ila 15 milyon dolar arası kazanç sağladıklarını ve HBO’nun network’üne sızmak için altı ay ve 500 bin dolar harcadıklarını iddia etti. Hackerlar HBO’dan bu hesap üzerinden altı aylık ‘maaş’larını bitcoin olarak ödemesini istiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.