Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genç jokey Ediz Arslan hayatını kaybetti

Türkiye Jokey Kulübü’nün başarılı jokeylerinden Ediz Arslan, dört arkadaşı ile birlikte Mudanya ilçesine bağlı Ketendere sahilinde, saat 19.00 sıralarında denize girdi. Ediz Arslan, boyu iki metreye ulaşan dalgalara kapılarak, gözden kayboldu. Arslan’ın dalgalarla açığa sürüklenip gözden kaybolduğunu gören arkadaşları durumu jandarma ve kurtarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler ve balık adamlar hava kararıncaya kadar arama çalışmalarına devam etti. Havanın kararması üzerine ekipler arama çalışmalarına sabah devam etmek üzere ara verdi.

Bu sabah saat 06.00’da yeniden başlayan arama çalışmalarında, Sahil Güvenlik’e bağlı Dalış, Emniyet, Güvenlik, Arama-Kurtarma (DEGAK) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran ekipleri saat 08.45’te Arslan’ın cesedine ulaştı. Sahilden 100 metre açıkta dört metre derinlikte kayaların arasında bulunan Arslan’ın cesedi dalgalar nedeniyle güçlükle sahile çıkarıldı.

2009 yılında  Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nden mezun olan ve 2010 yılında lisans alıp at binmeye başlayan Ediz Arslan 1142 koşuda 102 birinciliği bulunuyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.