Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Irak, Speicher Kampı Katliamı’ndan sorumlu 27 kişiyi idam edecek

Irak mahkemesi Haziran 2014’te Tikrit’te Speicher kampında 1700 askerin katledilmesine karışan 27 kişiye idam cezası verdi. 25 şüpheli ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Bu, katliamla ilgili verilen son ceza. Geçtiğimiz yıl katliamla ilgisi olduğu gerekçesiyle 36 kişi idam edilmişti. 

150407-tikrit_0_0

Maktullerin büyük bir kısmının genç Şii askerleri olduğu düşünülüyor. Çünkü Tikrit IŞİD tarafından işgal edildiğinde kampta Şii askerler vardı.

IŞİD, askerlerin öldürülme anlarını fotoğraf ve video olarak paylaşmıştı. Bazı cesetler Dicle Nehri’ne atılırken bazıları da toplu mezarlara gömüldü. Cesetler bir yıl sonra hükümet güçleri şehri ele geçirince bulundu.

İdam cezasına çarptırılan 27 kişinin kararı temyiz hakkı bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.