Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mesud Barzani: “Komşu ülkelerin gelip bize bağımsızlığı armağan etmesini beklemeyeceğiz”

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani bugün başkent Erbil’de din alimleriyle bir araya geldi. Saad Abdullah Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta 25 Eylül 2017’de yapılacak referandum konuşuldu. Barzani’nin Türkçe resmi twitter hesabından konuşmadan kesitler aktarıldı.

22

 

Barzani: “25 Eylül’deki referandumu bağımsızlık amacıyla yapılacak ve ertelenmeyecek”  

“Referanduma karşı olup, ertelenmesini isteyenler, neden ertelemek istediklerini anlatsın. Geleceğimiz için garantileri nedir? Kürdistan halkı hiçbir zaman ekmek için devrim yapmadı, ancak özgürlük ve bağımsızlık için devrim yaptı. Köleliği, ezilmişliği, kimyasal saldırıları, Enfal’in acısını yaşayamayanlar özgürlüğün değerini anlayamazlar. Kürdistan sadece Kürtler için güvenli bir bölge değil diğer halklar için de güvenli bir bölge.

IŞİD’in düşüncesi bu bölgede (Irak) kök salmış durumda. IŞİD savaşı bu kadar kolay bitmez. Daha kötü şeylerin yaşanmasını önlemek için referandum kararı verildi. Komşu ülkelerin gelip bize bağımsızlığı armağan etmesini beklemeyeceğiz. Kendi yolumuzda ilerleyeceğiz. Ciziri’nin ifadesiyle ‘Allah’a bel bağlayarak, başımızı yola koyduk’. 25 Eylüldeki referandum bağımsızlık amacıyla yapılacak ve ertelenmeyecektir. Kürdistan halkı kararını referandumda verecektir. Allah’ın bize bahşettiği hakları gasp ettiler. Bu haktan elinizi çekiniz. Aksi takdirde gerekeni yapacağız.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.