Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’tan “Gerçek Haberler” bülteni

ABD Başkanı Donald Trump’ın medyayla savaşı sürüyor. Başkanlığa aday olduğundan beri her fırsatta ana akım medyayı kendisiyle ilgili yalan haberler yapmakla ve kampanyasına saldırmakla eleştiren Donald Trump, medyaya tepkisini bir adım ileriye taşıdı ve kendi haberlerini yapmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta Donald Trump’ın Facebook sayfasında bir haftalık haber bülteni videosu yayınlandı. “Başkan Trump’ın bu hafta başardıklarını eminim ki duymamışsınızdır, çünkü etrafta çok fazla yalan haber var” cümlesiyle başlayan ilk bülteni, Donald Trump’ın gelini Lara Trump sundu.

https://www.youtube.com/watch?v=23rfUIYTtu8

Pazar günü yayınlanan ikinci haftalık bülteni sunan kişi ise, CNN’den ayrılan yorumcu Kayleigh McEnany oldu. CNN, Donald Trump’ın en çok eleştirdiği medya kuruluşlarından biri. O kadar ki, Trump Temmuz ayında Twitter hesabında, kafasında CNN logosu olan birini yumrukladığı bir videoyu paylaşmıştı.

İki videoda da sunucular, bülteni “işte bunlar gerçek haberler” diyerek bitirdi. Beyaz Saray’daki istifaların ve görev değişikliklerinin anılmadığı videolarda, Trump’ın ajandasında yer alan işsizlik ve göçmenlerle ilgili konularda son yaşanan gelişmeler ve Trump’ın haftalık programında yaptıkları anlatılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=XcEaB4Py_sA

Trump TV yolda mı?

ABD seçimlerinden önce, Donald Trump’ın başkan seçilmediği takdirde kendi televizyon kanalını kuracağı konuşuluyordu. Seçimi kazanan Trump, geçtiğimiz eylül ayında, bir medya şirketi kurmayı düşünmediğini açıklamıştı.

Öte yandan, medyayla aylar süren ağız dalaşından sonra yapılmaya başlanan bu “gerçek haberler” bülteni, Donald Trump’ın destekçileri arasında yarattığı medya karşıtlığını paraya çevirmeyi planladığını gösteriyor olabilir.

Facebookta 25, Twitter’da 35 milyon takipçi

Alışılmadık sosyal medya kullanımıyla eleştirilerin hedefi olan Trump, tweet atmaktan vazgeçmiyor ve kendini “modern zaman başkanı” olarak tanımlıyor. Haber bültenleri kişisel Facebook hesabından yayınlanan Başkan Trump’ın Facebook’ta 22, Twitter’dan 35 milyondan fazla takipçisi var.

 

 

.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.