Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kore’nin hedefindeki Guam nerede ve neden önemli?

Kuzey Kore’nin vurmakla tehdit ettiği Guam’da ABD’nin bir deniz bir de hava üssü bulunuyor. 2016  yılında 162. 742 kişinin yaşadığı 544 kilometrekarelik adada 31 Mayıs 2017’de 4290 aktif görev yapan, 1739 rezerv Amerikan Askeri var.

Guam Adası Pasifik Okyanusu'nda Amerika ve Asya kıtaları arasında yer alıyor.
Guam Adası Pasifik Okyanusu’nda Amerika ve Asya kıtaları arasında yer alıyor.

chartoftheday_10615_guam_s_strategic_importance_to_the_us_n

Kuzey Kore’nin başkenti Pyong Yang’a 3403 km uzakta bulunan ada ABD’nin Batı kıyılarına 9634 km mesafede yer alıyor. ABD’nin Pasifik Okyanusu’ndaki diğer bir üssü olan Hawaii takım adaları ise  Guam’a 6368 km uzakta yer alıyor.

Guam Kuzey Kore'ye 3403 km uzaklıkta
Guam Kuzey Kore’ye 3403 km uzaklıkta
Guam ABD'nin batı kıyılarına 9634 km mesafede yer alıyor
Guam ABD’nin batı kıyılarına 9634 km mesafede yer alıyor

Guam’ın ekonomisine göz attığımızda ada halkının en büyük gelir kaynağının adada yer alan Amerikan üsleri olması bölgenin ABD için önemini ortaya koyuyor.

Guam’da 1944 yılında kurulan Andersen Hava Üssü’nde Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait B1, B2, B52 uçakları hem Pasifik’te kuvvetlendirilen Çin Donanması’na hem de Kuzey Kore’ye karşı gözlem ve önleme görevi yapıyor.

Kaynaklar: CIA World Factbook, statista.com, google map. http://www.distancefromto.net/

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.