Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İnsan kaçakçıları Yemen’de göçmenleri denize attı: En az 29 ölü

Etiyopyalı ve Somalili 120 göçmeni botla Yemen’e götüren insan kaçakçıları, tutuklanma korkusuyla göçmenleri denize attı.

Uluslararası Göç Örgütü, suya atılan göçmenlerin 29’unun hayatını kaybettiğini, 22’sinin kayıp olduğunu duyurdu. Bottaki göçmenlerin yaş ortalaması 16’ydı. Hayatını kaybeden ve kaybolanlar arasında birçok kadın ve çocuk var.

Hayatta kalan göçmenler örgüt yetkililerine, insan kaçakçılarının onları bilerek suya attığını çünkü kıyıya ulaştıklarından tutuklanmaktan korktuklarını anlatmış. Buna rağmen kaçakçılar, yeni göçmenleri tekrar Yemen’e taşımak için Somali’ye geri dönmüşler.

yemen2

Örgüt görevlileri rutin devriyelerinden birinde, Yemen’in Şebve kenti kıyılarında 29 göçmenin mezarını bulmuş. Örgütün açıklamasına göre, hayatını kaybeden göçmenler hayatta kalanlar tarafından hızlıca gömülmüş.

Savaşa, açlığa ve kolera salgınına rağmen Yemen hâlâ Afrikalı göçmenler için uğrak yeri. Zengin körfez ülkelerine veya Avrupa’ya açılan bir kapı olarak görülen Yemen’e her yıl botlarla binlerce kişi ulaşıyor. Uluslararası Göç Örgütü’nün verilerine göre 2017 yılının başından beri Yemen’e gitmek üzere 55 bin kişi Afrika’nın kuzeydoğusunu terk etmiş. Bu göçmenlerin üçte biri kadın, yarısı ise 18 yaşın altında.

yemen3

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.