Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BM Enformasyondan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı’na New York Times’ın deneyimli muhabiri Alison Smale atandı

New York Times’ın tecrübeli muhabiri ve editörü Alison Smale, 193 üyeli Birlşemiş Milletler’in Enformasyondan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı’na getirildi. 62 yaşındaki Smale, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’in kabinesinde yer alacak. BM kadrolarında cinsiyet eşitliğini sağlamak için baskı altında olan Guterres, geçen sene birçok kadını mağlup etmeden önce, üst düzey pozisyonlara kadınların atanacağı sözünü vermişti.

İngiliz vatandaşı olan Smale, şu anda The Times’ın Berlin’deki büro şefi. Smale, Paris merkezli The International Herald Tribune’ün isminin 2013’te The Internatioonal New York Times olarak değiştirilmeden önce dört sene boyunca gazeteyi yöneten ilk kadındı.

Smale, 1998’de The Times’a katıldıktan sonra 2002 yılında kadar gazetenin yabancı editör yardımcısıydı. Bundan önce 1989’da Berlin Duvarı’nın yıkılmasını, 1990’lı yıllarda Balkanlardaki savaşları The Associated Press için takip etmiş olan Smale, 1983’ten 1987’e kadar Rusya’da çalıştı ve akıcı bir şekilde Rusça konuşuyor.

Smale’in BM’ye ataması alışılmadık bir şey çünkü profesyonel kariyeri sadece gazetecilik üzerine. Smale’in getirildiği göreve teamülen bürokratlar atanıyordu. Smale’in selefi Cristina Gallach da hükümet çalışanıydı.

Örgüt, en büyük fon sağlayıcısı ABD’den gelen baskıyla karşı karşıya. Başkan Donald Trump örgütü fonu kesmekle tehdit ediyor.

Smale’in başkanlık ettiği halkla ilişkiler bölümü ise geçen yıl Wonder Women’ı toplumsal cinsiyet eşitliği içinn kullanmakla eleştrildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.