Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Robot editör 7 büyüklüğündeki depremi 25 saniyede haberleştirdi

Robot editör deprem haberini 25 saniye sonra paylaştı

Pekin Üniversitesi’nde araştırmalar yapan bir profesörün geliştirdiği “editör” robot “Xiao Nan” Siçuan bölgesinde gerçekleşen 7 büyüklüğündeki deprem haberini, depremden sadece 25 saniye sonra web sitesinde paylaştı.

Çin’in Resmi haber ajansı twitter hesabı, robot editörün haberini, “İşini tehlikede hisseden gazeteci var mı?” sorusuyla duyurdu.

 

Robot Editor Xiao Nan, Guangzhou’da yayımlanan Güney Metropolis Günlüğü gazetesine ilk makalesini 18 Ocak 2017’de yazmıştı. Gazete yöneticileri Xiao Nan’ın bahar festivali olarak bilinen Çin yeni yılında yoğunluk üzerine 1 saniyede yazdığı 300 vuruşluk (Çin alfabesi ile 300 karakter)  ilk haberini veri analizi ve dil yönünden çok başarılı bulmuştu.

Çin Uluslararası Haber Ajansı CGTN’nin haberine göre Pekin Üniversitesi tarafından geliştirilen editör robot “Xiao”, veri analizi ve haber yazma konusunda çok iddialı. Ancak bu robotların gerçek editörlerin yerini alması için daha uzun süre gerekiyor. Xiao Nan “şimdilik”, röportaj ve haber takibi gibi konularda sezgilerini kullanmakta hayli geri kalıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.