Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump Kuzey Kore gerilimini tırmandırıyor: “Akılsızca hareket ederlerse atışa hazırız”

ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerginlik artarak devam ediyor. Kuzey Kore’nin Pasifik Okyanusu’nda Guam Adası yakınında askeri harekata başlamak üzere olduğunu, adadan 30 ile 40 kilometre uzaklıkta denize düşmesi öngörülen orta menzilli füze denemelerini içeren plana ay ortasına kadar son şeklinin verileceğini söylemesinden sonra ABD Başkanı Donald Trump’tan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Donald Trump bugün “Kuzey Kore’nin akılsızca bir hamle yapması ihtimaline karşı askeri çözümlerimiz yerinde ve atışa hazır. Umarım Kim Jong Un başka bir yol bulur!” şeklinde bir tweet attı.

Trump dün yaptığı konuşmada, Kuzey Kore’ye yönelik hafta başında yaptığı “ABD’nin gazap ve öfkesi ile karşı karşıya kalacaklar” şeklindeki açıklamasının yeterince sert olmadığını söylemiş, “Kuzey Kore, aklını başına alsın yoksa bu dünyada çok az ülkenin maruz kaldığı bir sıkıntı ile karşı karşıya kalacak” ifadelerini kullanmıştı. Daha sert bir açıklamada bulunup bulunmayacağı sorusuna ise “Göreceksiniz” cevabını vermişti.

donald-trump-hands-north-korea

 

Güney Kore ile ortak tatbikat

21 – 31 Ağustos tarihleri arasında yapılması öngörülen “Ulchi – Freedom Guardian” isimli ABD-Güney Kore ortak askeri tatbikatının artan gerginliğe rağmen yapılacağı açıklanmıştı.

ABD ve Güney Kore’ye bağlı kara, hava ve deniz kuvvetlerinin dahil olacağı tatbikata 10 binlerce ABD ve Güney Kore birliği katılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.