Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Burkina Faso’da Türk restoranına saldırı

Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da bir Türk lokantası ve yakınlarındaki bir otele yönelik silahlı saldırıda en az 17 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, saldırıda bir Türk vatandaşının öldüğünü, birinin ise yaralandığını açıkladı. Burkina Faso polisinin olay yerine yaptığı operasyonda bütün teröristler öldürüldü.

Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da “Aziz İstanbul” isimli bir restorana saldırı düzenlendi. Restorana ağır silahlarla ateş edildi. Burkina Faso İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Remis Dandjinu’nun saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada 17 kişinin öldüğünü ve 8 kişinin yaralandığını aktardı. Bakan Dandjinu, olayın terör eylemi olduğunu ifade etti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Burkina Faso güvenlik güçleri üç teröristi yapılan operasyonla etkisiz hâle getirdi ve ülke çapında da operasyon başlattı.

saldırı

Türkiye saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, bir vatandaşın da yaralandığı Burkina Faso’da düzenlenen terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi. Yapılan açıklamada, “Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu’da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Burkina Faso halkına başsağlığı dilendi: “Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso’ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.