Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’den Kılıçdaroğlu’na “suçlayıcı” sorular

 

CHP Milletvekili, gazeteci Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına neden olan “MİT Tırları” soruşturmasında, AKP’den CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na suçlayıcı sorular geldi. AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu’na “17 Mayıs 2015’te Zaman Gazetesi’ne yapılan ziyaret ile MİT tırları’nın durdurulması görüntüleri arasında ilişki var mı?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, MİT Tırları davasından mahkum olan Enis Berberoğlu’nu kastederek “İçerideki zatla Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşırmayın” demesinden iki gün sonra AK Parti, Kılıçdaroğlu’na suçlayıcı sorular yöneltti. Parti sözcüsü Mahir Ünal imzalı yazılı açıklamada sorulan sorular şöyle:

“-Sayın Kılıçdaroğlu, ‘bu görüntüleri ben de seyrettim’ diyor. Görüntüleri size kim getirdi?  Görüntüleri nerede, ne zaman, kimlerle izlediniz? Görüntüleri yalnız mı, yoksa başkalarıyla mı izlediniz? İzlerken yanınızda kimler vardı?

-Bu görüntüleri Can Dündar’a Enis Berberoğlu’nun verdiği mahkeme kararlarında var. Peki, Berberoğlu bu görüntüleri nereden, ne zaman, nasıl temin etti?

-Sayın Kılıçdaroğlu’nun 17 Mayıs 2015’de Zaman Gazetesi’ne yaptığı ziyaretle bu görüntüler arasında ilişki var mıdır?”

Mahir Ünal’ın sorduğu bu sorular aynı şekilde bir süreden beri AKP’ye yakın TV ve gazeteler tarafından da soruluyordu. Siyasi iktidara yakın medya, Kılıçdaroğlu’nun “MİT Tırları” görüntülerini Zaman Gazetesi yöneticisinden aldığını, Enis Berberoğlu aracılığı ile de dönemin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Can Dündar’a verdiğini ima eden sorular sorarak Kılıçdaroğlu’nu suçluyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.