Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Değer Akal: “Türkiye hukuk devletine dönmedikçe Almanya’nın yaptırımları devam edecek”

Deutsche Welle Türkçe’de yayınlanan Değer Akal imzalı “Berlin’de Türkiye rahatsızlığı artıyor” başlıklı habere göre Türkiye’de toplam 11 Alman vatandaşı tutuklu bulunuyor. Gazeteci Deniz Yücel ve insan hakları aktivistlerinin serbest bırakılması için diplomatik temaslar sürerken, geçtiğimiz hafta iki Alman vatandaşı daha gözaltına alındı.

Türkiye’de durumu kritik olan bir diğer Alman vatandaşı ise David Britsch. Değer Akal imzalı haberde yer alan bilgiye göre David Britsch, dört aydır, sınır dışı edilmek üzere olan yabancıların tutulduğu Erzurum’daki Geri Gönderme Merkezi’nde tutuluyor.

Haberin linkine buradan ulaşabilirsiniz:

http://www.dw.com/tr/berlinde-türkiye-rahatsızlığı-artıyor/a-40106636

Konuyla ilgili Medyascope.tv ye konuşan Gazeteci Değer Akal; Alman Hükümeti’ne göre Deniz Yücel ve Peter Steudtner gibi birçok ismin uzun süredir tutuklu bulunmasının ve haklarında halen iddianamelerin tamamlanmamış olmasının kabul edilebilir olmadığını belirtiyor. Ayrıca Ankara’dan gelen; Almanya’nın tutumunun genel seçimlerle ilgili olduğu yönündeki açıklamaların aksine, Alman Hükümeti’nin Türkiye politikasının değiştiğinin açık olduğunu söylüyor.

Değer Akal konuyu Medyascope.tv ye yorumladı :

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338110521″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.