Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gamze Akkuş İlgezdi: “Cezaevlerinde annesiyle beraber kalan çocuk sayısı hızla artıyor”

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin Mayıs ayında açıladığı ‘’Annesiyle Mahkum: 560 Çocuk’’ raporunun açıklandığı tarihten bu yana, cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan 0-6 yaş grubu çocuk sayısında  yüzde 20 artış oldu.

Gamze Akkuş İlgezdi cezaevlerinde annesiyle beraber kalan çocuk sayısının Nisan ayından bugüne geçen süreçte 560’tan 680’e ulaştığını belirtti.İlgezdi, cezaevlerinde anneleri ile beraber kalan 0-6 yaş grubunda 291 erkek çocuk, 269 kız çocuk olduğunu ve bu çocuklara yetişkin bir tutuklu gibi muamele edildiğini ifade etti. İlgezdi ayrıca bu yaş grubunda bulunan çocuklara kendi yaş grubunda çatal ve kaşık verilmediğini ve çocuklara çeşitli bahaneler gösterilerek oyuncak verilmediğini de sözlerine ekledi:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.