Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ByLock iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişiden 9’u tutuklandı

ByLock kullandıkları iddiasıyla 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra 24 kişi adreslerinde bulunamamış, 11 kişi ise 10 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 11 kişiden 9’u hakkında tutuklama kararı verildi.

Tutuklanan kişiler arasında eski BirGün gazetesi editörü Burak Ekici ve Fenerbahçe TV Haber Müdürü Yasir Kaya da bulunuyor. Tutuklanan diğer kişilerin isimleri şöyle: Ömer Faruk Aydemir, Sait Gurkan Tuzlu, Ahmet Feyzullah Özyurt, Mutlu Özay, Mehmet Ali Ay, Muhsin Pilgir, Cüneyt Seza Özkan. Mahkemeye sevk edildikten sonra adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verilen kişiler ise Vatan Gazetesi sayfa sekreteri Yusuf Duran ile Türkiye Gazetesi eski yazarı Ahmet Sağırlı.

Maliye Bakanlığı’na soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasına göre, FETÖ soruşturması kapsamında 5 ilde düzenlenen operasyonda, ihraç edilmiş 70 Maliye Bakanlığı çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerin ByLock kullanıcısı oldukları iddia ediliyor. Sabah saatlerinde başlayan gözaltı işlemleri devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.