Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Göz Kararı (67): Net fotoğraf nedir?

N.E.T. mi?
Kabahat sizde değil! Yaşınızın ilerlemesiyle ise hiç ilgisi yok. Hayır, fotoğraflarınızın net çıkmamasının sebebi, sandığınız gibi elinizin daha fazla titremesi ya da okurken gözlük kullanmaya başlamış olmanız değildir.
Sorun, ‘net’ kelimesini kapsamı belirsiz bir genişlikte kullanıyor olmamızda. Düşük kontrastlı bir manzara da, yanlış göze odaklanmış bir portre de: Net değil! Uzun pozlama süresine dikkat etmeden kamera elde tutularak yakalanmaya çalışılmış bir an veya sıkı sıkıya sehpaya sabitlenmiş makinenin gördüğü manzarada dolaşanlar da öyle… Dahası, kontrastı yüksek, tamamı keskin ama gözümüzü ‘koyacağımız’ yeri bulamadığımız fotoğraflar için bile açıklamamız aynı: Net değil!
Net olmayan biziz!
Yapmamız gereken seçmektir! Çünkü net olmayan, kararsız olandır!

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.