Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Göztepe-Eskişehirspor maçında çıkan olaylarla ilgili 1900 kişiye kanuni işlem yapıldı

4 Haziran’da Göztepe- Eskişehirspor arasında oynanan SüperLig’e yükselme maçında çıkan olaylarla ilgili aralarında asker, özel güvenlik görevlisi ve tribün liderlerinin de olduğu 49 kişi gözaltına alındı.

Karşılaşmadan sonra Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla  olaylarla ilgili olarak 72 adrese operasyon düzenlendi. Antalya, İzmir, Eskişehir, Mardin ve Ankara’da yürütülen soruşturma çerçevesinde aralarında özel güvenlik görevlisi, asker, polis ve tribün liderlerinin olduğu  49 kişi gözaltına alındı. Organize İşler ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan  şüpheliler Antalya’ya getirildi.

Karşılaşmanın başında sahaya atılan meşaleler nedeniyle oyun uzun süre durmuştu.
Karşılaşmanın başında sahaya atılan meşaleler nedeniyle oyun uzun süre durmuştu.

Toplamda 1900 kişi hakkında kanuni işlem başlatılan soruşturmada Savcılık, ayrıca 247 kamu görevlisi ve özel güvenlik görevlisi hakkında da idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. 23 şüpheli ise halen aranıyor.

Eskişehirspor ile Göztepe arasında Antalya’da oynanan TFF 1. Lig play-off final maçında, sahaya atılan birçok yanıcı madde nedeniyle karşılaşma sık sık durdurulmuştu.

Sahaya atılan yanıcı maddeler yüzünden sık sık duran maçın ikinci yarısına 11 dakikalık uzatma süresi eklenmişti. Bu uzatma süresinde Göztepe’nin golü sonrasında sahaya giren taraftarı güvenlik görevlileri zor da olsa dışarı çıkarmıştı. Karşılaşma sonunda yapılan penaltı atışları sonucu, Göztepe uzun bir aradan sonra tekrar Süper Toto Süper Lig’e yükselmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.