Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya’da ikinci saldırı girişimi engellendi

Barcelona’da dün gerçekleşen ve 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırı sonrasında kentin 120 kilometre güneyinde bulunan bir sahil kasabasında, ikinci bir saldırı hazırlığında oldukları açıklanan beş şüpheli öldürüldü. Emniyetin verdiği bilgiye göre saldırganların üzerinde intihar yeleği vardı.

Ekran Resmi 2017-08-18 10.51.15

Katalonya yerel polis kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Barcelona’da dün öğleden sonra yapılan ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının hazırlayıcıları oldukları ve benzer bir saldırı girişimine daha hazırlandıkları belirtilen beş şüpheli, Katalonya bölgesindeki turist yerleşim yerlerinden Cambrils’de sabaha karşı çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

Katalonya Emniyet Müdürü Josep Lluís Trapero, saldırının ‘uluslararası bağlantıları olan terör saldırısı’ olduğunu kaydetti. Trapero saldırıyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında Çarşamba gecesi Barcelona’ya 200 km uzaklıktaki Alcanar’da yaşanan ve bir evin tamamen yıkılmasına, bir kişinin hayatını kaybetmesine yol açan patlamanın La Rambla’da gerçekleşen saldırı ile ilişkili olduğunu da söyledi.

bbc

 

IŞİD saldırıyı üstelendi

13 kişinin öldüğü, 100 kişinin yaralandığı saldırıyı ise IŞİD üstlendi. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, “bu bir cihatçı saldırıydı” dedi. Saldırıda kullanılan beyaz kamyonetin sürücüsünü arama çalışmaları devam ediyor.

Reuters’ın aktardığı habere göre Barselona saldırısıyla bağlantısı olduğu bildirilen bir kişi daha Ripoll şehrinde yakalandı. Bu gelişme ile birlikte saldırıyla ilgili gözaltındakilerin sayısı üçe çıktı.

3 günlük yas ilan edildi

İspanya’da hükümet, Barcelona’daki terör saldırısının ardından ülkede 3 günlük yas ilan etti. Barcelona’ya gelen İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, basına yaptığı açıklamada, ülke olarak büyük acı duyduklarını belirterek, öldürülenlerin anısına ve terör saldırısının mağdurlarıyla dayanışma göstermek için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.