Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spor Toto Süper Lig’e bu yıl neden yıldız yağıyor?

Futbolda transfer sezonunun sonuna yaklaşılırken Spor Toto Süper Lig ekipleri hız kesmiyor. Bu yıl  dünyaca ünlü  birçok yıldız oyuncu Türk takımlarını tercih ediyor.

4 büyük kulübün yıldız oyuncu transferlerinin yanı sıra, Başakşehir’de Clichy, Adebayor; Kayserispor’da Asamoah; Sivasspor’da Arouna Kone; Bursaspor’da deneyimli teknik patron Paul Le Guen ve  Antalyaspor’da, İstanbul ekiplerinin de peşinde olduğu Samir Nasri,  gibi  birçok isim bu yıl İlhan Cavcav Sezonu’nda ter dökecek. Fransız basını bu durumu Türkiye’de yıldız futbolcuların düşük vergi ödemelerine bağlıyor ve futbolcuların Fransız Ligue 1’deki kazançlarını Spor Toto Süper Lig’e gelerek iki katına çıkarttıklarını iddia ediyor.

Antalyaspor'la anlaşan Samir Nasri'yi taraftarlar havaalanında karşıladı
Antalyaspor’la anlaşan Samir Nasri’yi taraftarlar havaalanında karşıladı

Son olarak, Çin Futbol Federasyonu, yoğun eleştiriler üzerine, genç oyuncuların önünü açmak için yapılan her yabancı transferinde oyuncunun bonservis bedeli kadar vergi alınmasını kararlaştırdı. Bu gelişme de Türkiye’yi transferde cazibe merkezlerinden biri haline getirdi. Türkiye’nin Avrupaya yakınlığı da transferde büyük bir avantaj sağlıyor. Ateşli Türk taraftarlarının başarıya endeksli sevgisi ve çoşkusu da yabancı yıldızları etkiliyor.  Geçtiğimiz yılların gözde transfer merkezi Katar da Suudi Arabistan’ın başını çektiği Körfez ülkeleri ile siyasi gerginlik yaşayınca, bundan futbol piyasası da nasibini aldı. Kariyerinin son dönemlerinde hem iyi para kazanmak hem de Avrupa’ya yakın ve göz önünde olmak, Avrupa kupalarında oynamak isteyen birçok yıldız  Spor Toto Süper Lig’i tercih etti.  Türkiye’nin kariyerli oyuncular için neden cazibe merkezi haline geldiğini gazeteci Ozan Kılıç ile konuştuk:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.