Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlk defa bir Azerbaycan takımı UEFA Şampiyonlar Ligi grubunda

Ön eleme maçında Kopenhag’ı eleyen Karabağ takımı ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde gruplara katılmaya hak kazanan Azerbaycan takımı oldu. Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki Karabağ Bölgesi’nin adını taşıyan spor kulübü maçlarını başkent Bakü’de oynuyor. Karabağ’da yer alan Ağdam kentinde kurulan Karabağ takımının stadyumu savaş nedeniyle kullanılmaz hale gelmişti. Alt yapıya yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Karabağ’da Türkiye’de de alt yapıdan futbolcu yetiştirmesiyle bilinen isim Serpil Hamdi Tüzün de görev yapmıştı.

Gruplardaki en düşük bütçeli takım

Karabağ’ın kadrosunda İspanya’dan iki, Haiti, Brezilya, Makedonya, Ukrayna, Bosna Hersek, Polonya, Güney Afrika’dan birer oyuncu bulunuyor. Karabağ, 12 milyon 28 bin euroluk kadro değeriyle Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalan 32 takım içinde en düşük bütçeli takım aynı zamanda.

qarabaq

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.