Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spiker Mesut Mertcan 71 yaşında yaşamını yitirdi

Son yıllarını Adana Huzurevi’nde geçiren ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan Mesut Mertcan, 71 yaşında yaşamını yitirdi.  

15 Eylül 1946 tarihinde Adana’da doğan Mesut Mertcan, Üniversiteye Ankara’da Gazi Üniversitesi İngiliz Dili Bölümü’nde başladı ama mezun olmadan ayrıldı.

9 Kardeşi olan Mesut Mertcan 4 kez evlenip boşandı.

 Adana İl Radyosu’nda müstahdemlik yaparken, arada boşluktan faydalanarak gelen reklamları seslendirmiş ve bir süre sonra bu seslendirmeler Radyo müdürünün ilgisini çekmiştir. TRT’de açılan spikerlik sınavını kaybeden Mertcan yılmayarak “Türkiye’nin neresinde olursa olsun spikerlik yapmak istiyorum’’ diye TRT’ye mektupla müracaat etti. 1973 yılında Erzurum’da işe başladı. Yıllarca TRT 1 televizyonunda haber spikerliği yaptı.

1987 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu, memuriyetten istifa etti.
Milletvekili seçilemeyince Star, Kanal 6, Kanal 9, Ulusal Kanal gibi televizyon kanallarında reklam spikerliği, sunuculuk yapmaya devam etti.

Mesut Mertcan, 12 Eylül 1980 askeri darbesinde gece saat 04.00’de radyoda 1 numaralı MGK bildirisini okumasıyla hatırlanır.

Mesut

Mesut Mertcan’ın hayatını, Cengiz Özkarabekir’in belgeselinden izleyebilirsiniz:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.