Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: “Kuzey Kore’yle konuşmak çözüm değil!”

Kuzey Kore’nin dün fırlattığı balistik füzenin yankıları sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump, 25 senedir ABD ile Kuzey Kore’nin görüştüğünü belirterek, “bu işin konuşarak çözülmeyeceğini” söyledi.

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“ABD Kuzey Kore’yle 25 senedir konuşuyor ve onlara haraç veriyor. Konuşmak çözüm değil!”

Kuzey Kore’nin dün fırlattığı füze dünya gündeminin bir numaralı maddesi olmayı sürdürüyor. Japonya hükümeti, füzenin, ülkenin kuzey kentlerinin üzerinden geçerek, karaya yaklaşık 1180 km mesafede denize düştüğünü açıkladı.

Kuzey Kore son dönemde bir dizi füze denemesi gerçekleştirmiş olmasına karşın ilk kez Japonya üzerinden geçen ve balistik olduğu düşünülen bir silah kullandı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kore’nin BM yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle dün acil toplandı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe balistik füzenin “ülkesine yönelik daha önce görülmemiş bir tehdit” olduğunu söyledi. Çin ise tüm taraflara itidal çağrısı yaptı.

Kuzey Kore, ABD ve Japonya ordularının haftalardır süren ortak asker tatbikatlarının ardından balistik füze fırlattığını belirtirken, Trump, Japonya’nın üzerinden geçen bir balistik füze fırlatmasının ardından, Kuzey Kore’ye karşılık vermek için tüm seçeneklerin masada olduğunu söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.