Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li vekiller AYM’de nöbete başladı: “Talebimiz gerçekleşinceye kadar eylemi sürdüreceğiz”

HDP milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi (AYM) binası içinde vicdan ve adalet nöbetine başladı. Meral Danış Beştaş başlatılan nöbetle ilgili “Anayasa Mahkemesi tutuklu milletvekilleri hakkında karar vermeli, talebimiz de bu yönde. Bu gerçekleşinceye kadar eylemi sürdüreceğiz” dedi.

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan’dan oluşan HDP heyeti, AYM önünde yaptıkları açıklamadan sonra AYM Başkanı ile görüşme talebinde bulunarak vicdan ve adalet nöbetine başladı.

HDP heyetinin talebi, cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere 11 milletvekili hakkında AYM’nin karar vermesi. Konuyu değerlendiren HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, “AYM vekillerin tutukluluğu konusunda karar vermeli, talebimiz de bu. Eylemimiz süresiz, adalet tecelli edinceye kadar eylemi sürdüreceğiz. AYM başkanvekili ile görüştük, başkanla görüşme talebimiz hâlâ devam ediyor” dedi.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.