Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atlas Okyanusu’nun en büyük kasırgası Irma, Küba ve Florida’ya ilerliyor

Geçtiğimiz hafta Teksas eyaletini vuran Harvey Kasırgası’nın ardından ABD bu sefer de tarihin kayda geçen en büyük Atlas Okyanusu kasırgası olan Irma’ya hazırlanıyor. Karayipler’deki Turks ve Caicos adalarına ulaşan ve hız kesmeden yoluna devam eden kasırga şu ana kadar 14 kişinin ölümüne neden oldu.

Atlas Okyanusu’ndan Kuzey Amerika’nın güneydoğusuna doğru ilerleyen kasırga Karayipler’de şiddetli bir yıkım yaratarak Florida sahillerine doğru ilerliyor. İngiltere toprağı olan Turks ve Caicos adalarının açıklarında, dalga boyları 11 metrenin üzerine çıkarken, hâlâ 2010’daki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışan Haiti’de de Irma Kasırgası nedeniyle altyapı hasarları oluştu.

Pazartesi günü Florida eyaletine ulaşması beklenen Irma Kasırgası nedeniyle başta Miami olmak üzere Florida’nın sahil bölgelerinde yaşayan yaklaşık 500 bin kişinin tahliye çalışmaları da başladı.

Irma’dan en çok etkilenecek bir sonraki kara parçasının ise Küba olacağı ifade ediliyor. Dominik Cumhuriyeti de kasırgadan etkilenen yerler arasında.

Saatte 300 km hızla ilerleyen Irma’nın hızı ise okyanustan anakaraya yaklaştıkça bir miktar azaldı ve saatte 270 km’ye geriledi. Ancak kasırga hâlâ en tehlikeli seviye olan kategori 5 olarak sınıflandırılıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.