Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın Çağlayan davası yorumu: Türkiye’ye yönelik bir adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın “İran devleti ve kurumları lehine, yüz milyonlarca doları, uluslararası yaptırımları delerek Amerikan finansal sistemine katmak; bu işlemler konusunda Amerikan yetkililerine yalan söylemek; bu yasadışı işlemler sırasında oluşan milyonlarca dolar rüşveti aklamak” suçlarından ABD’de sanık olmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tepki gösterdi. Erdoğan’a göre, Çağlayan’ın sanık olması Türkiye’ye karşı atılmış bir adım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan seyahati öncesinde konuya ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Şu anda bunu bir hukuki mantık içerisinde yorumlamak zaten mümkün değil. Burada bizim eski ekonomi bakanımıza yönelik atılan bu adımı açık söylüyorum ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Zira burada şahsına yönelik bir iddiayı ortaya koyabilmiş değiller. Neymiş? İran ile ilgili yaptırımları delmiş. İran’a herhangi bir yaptırım uygulama kararı ülke olarak almadık ki. Bizim İran ile ikili ilişkilerimiz var, hassas ilişkilerimiz var. İran’dan biz özellikle doğalgazımızın, petrolün belli bir kısmını alıyoruz. Bizi bunu kendilerine de o zaman söyledik. Ben bunları Sayın Obama’ya da söyledim, diğer bu konularla ilgilenen Başta Dışişleri Bakanları olmak üzere bu işle ilgilenen diğer kişilere de söyledik, ‘biz burada böyle bir yaptırımı içerisine girmeyiz’. Bu ekonomik ilişkileri yürüten bakanımız kim? Ekonomi Bakanı. Ekonomi Bakanı hükümetin attığı bu adımı uygulayanlardan bir tanesi olacaktır. Atılan bu adımlar tamamen siyasidir. Amerika bir defa bu konuyu gözden geçirmesi lazım. Tabi bu gidişimizde bu konuyu ele alma fırsatı buluruz. Bu işlerin arkasında çok pis kokular geliyor. Rıza Zarrab olayı da öyledir. Halk Banka’mızın Genel Müdür muavini Hakan Bey ile ilgili konu da öyledir”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.