Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Game of Thrones en az 1 milyar kez “korsan” izlendi!

Amerikan HBO kanalının popüler dizisi Game Of Thrones’un geçtiğimiz haftalarda sonlanan 7. sezonu defalarca hacklenerek internete sızdı. Son olarak dizide rol alan oyuncuların telefon numaraları sızdırılmıştı. Hackerların siber saldırıları sonrası HBO’nun uğradığı zarar ABD’de tartışılmaya devam ediyor.

Korsan karşıtı analizler yapan MUSO firmasının raporuna gore, dizinin 7. Sezonu 1 milyardan fazla kez yasal olmayan yollarla internetten indirildi yada online olarak izlendi.  Bu rakam dizinin yasal olarak izlenilme oranının tam 10 katı.

 


HBO kanalının bundan sonra ne gibi önlemler alacağı merak ediliyor. Öte yandan tüm bu korsan izlenme oranına rağmen yüksek maliyetli dizinin HBO’ya çok büyük kârlar bıraktığı biliniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.