Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bundesliga’da ilk kadın hakem

Almanya Birinci Ligi’nde (Bundesliga) Bibiana Staienhaus, resmi bir müsabakayı yöneten ilk kadın hakem oldu.

Tribünleri dolduran 50 bin taraftarın önünde Hertha Berlin- Werder Bremen maçını yöneten Steinhaus “Dürüst olmak gerekirse maçın bitmesi beni rahatlattı” dedi.

Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan Hertha Berlin-Werder Bremen maçında 38 yaşındaki kadın hakem Bibiana Steinhaus’ün müsabakayı yönetmesi lig tarihinde bir ilk oldu.

Maçın başında ismi okunduğunda seyirciler tarafından alkışlanan Steinhaus, karşılaşmada bir sarı kart çıkardı.

İlk yarıda Hertha Berlin’den Mathew Leckie, ikinci yarıda da konuk ekipten Thomas Delaney’in attığı gollerle 1-1 sonuçlanan karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel de izledi.

Maçtan sonra da basına konuşan Steinhaus “Dürüst olmak gerekirse maçın bitmesi beni rahatlattı. Yarından itibaren normal hayatıma dönmeyi iple çekiyorum” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.