Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nabi Avcı: “Cumhuriyet Gazetesi Davası ile darbe girişimi davalarını beraber anmak bana anlamlı gelmiyor”

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Profesör Doktor Nabi Avcı, Cumhuriyet Gazetesi davası ile ilgi bir soruya: “Gazetecilerle ilgili davalarda da bütün gazeteciler, yazarlar için söylüyorum; tutukluluk zorunluluğu olmayan davalarda mahkemelerin bunu dikkate alması gerektiğini ve aldığını da görüyorum” yanıtını verdi. AKP Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Tuzla Piyade Okulu darbe davasını izlemesinin ardından Cumhuriyet Gazetesi davasına ilişkin soruları yanıtladı. Avcı, Gazeteciler ile ilgili davalar ile darbe girişimi davalarının bir birinden ayrılması gerektiğini bu davaların beraber anılmasının terör örgütünün işine geldiğini söyledi. Avcı’nın soruya verdiği yanıt şu şekilde:

“Gazetecilerle ilgili davanın terör olaylarına ve kalkışmaya karışmış kişilerle karıştırılmasını terör örgütü çok istiyor. O bakımdan buna da zemin hazırlamamak gerekir. Gazetecilerle ilgili davalarda da bütün gazeteciler, yazarlar için söylüyorum; tutukluluk zorunluluğu olmayan davalarda mahkemelerin bunu dikkate alması gerektiğini ve aldığını da görüyorum. Bir önceki Cumhuriyet Gazetesi davasında bu hassasiyetin gösterildiğini, bundan sonra da aynı şekilde bu hassasiyetle bu davaların yürütülmesi gerektiğini bir kere daha vurguluyoruz. Çünkü terör örgütünün bir amacı da kendileri ile doğrudan ilgisi olmayan bir takım davaları bile kendilerinin sözde mağduriyetleri adına istismar etmeye kalkışmalarıdır. Buna fırsat vermemek gerekir. Dolayısıyla gazetecilerle ilgili davanın da bu ilkeler çerçevesinde ve onlarla ilgili tutukluluk kararlarının bu ilkeler çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini bugün söylüyor değiliz”

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.