Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: Tanrıkulu “öldürülenler sivil mi, terörist mi? Araştırılsın” diyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari’de silahlı insansız hava aracı (SİHA) tarafından sivillerin vurulduğunu iddia eden CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na sahip çıktı. Tanrıkulu iddiasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sert eleştirilerine maruz kalmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “SİHA’lar sivilleri vurdu’ diyor. Nerede o siviller? SİHA’lar teröristleri vuruyor” demiş ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Muhalefet liderinin Tanrıkulu’na ‘Sen güvenlik gücünden mi yanasın, teröristten mi yanasın’ diye sormasını beklerdim.” demişti.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sezgin Tanrıkulu’na sahip çıktı. Kılıçdaroğlu, öldürülenlerden bazılarının işadamı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun sözleri şu şekilde:

“Ne diyor Sezgin Tanrıkulu? Bu insanlar öldürüldü. Gerçekten terörist mi değil mi araştırılsın diyor. Bu 4 kişi oraya gitmeden önce güvenlik kontrolünden geçiyorlar. Eğer bunlar terörist ise neden tutuklanmıyor. Sezgin Bey üzerinden giderek CHP, PKK’ya destek veriyor diyorlar. Sezgin Bey üzerinden bize saldırıyorlar. Sezgin Bey ile konuştum. Olay yerinin yakınındaki bir muhtar bilgi verdi. Öldürülenlerden bazıları iş adamı zaten. Gizli kapaklı insanlar değil, piknik yapıyorlar orada. Terör örgütüne destek olabilirler, terörist olabilirler ama orada silah olması lazım. O da yok.”

“Danıştay Başkanı tarafsızlığını kaybetmiştir

Kılıçdaroğlu ayrıca Danıştay Başkanı Zerrin Güngör hakkında da Danıştay’a disiplin başvurusunda bulunacaklarını söyledi. Danıştay Başkanı Güngör adli yıl açılışında isim vermeden CHP’ye yönelik “sözde Adalet Kurultayı, sözde Adalet Yürüyüşü, kim için adalet neyin adaletini arıyorsunuz. Siz bu söylem ve davranışlarınızla yargıya güveni zedelersiniz bundan toplum zarar görür” demişti.

Kılıçdaroğlu, Danıştay Başkanı’nın tarafsızlığını yitirdiğini belirterek şunları söyledi:

“Danıştay Başkanı iktidar partisinin Danıştay’daki sözcüsü konumundadır. Artık o makamda oturamaz, ayrılması lazım. Benimle ilgili bir dava Danıştay’a gittiğinde ne olacak? Çünkü Danıştay Başkanı bizi beğenmiyor. Yargının içinde namusu ile görev yapanlar var. Biz kamuoyu önüne çıkıp politik mesaj veren, kararlar veren, kendi bağımsız iradesi olmayan kişilere karşıyız. Danıştay’ın bütün üyelerine saygı gösteriyoruz. Yargıtay’a da, AYM’ye de saygı gösteriyoruz. Tarafsızlığını kaybetmiştir, bırakması lazım. Danıştay Başkanı hakkında, Danıştay’a disiplin başvurusunda bulunacağız.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.