Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuriye ve Semih getirilmemesine rağmen duruşma başladı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Ankara Adliyesi önündeki toplanmaya ve duruşma salonu önündeki kalabalığa polis müdahale etti, basın açıklamasına izin vermedi. İki eğitimci mahkemeye getirilmemesine rağmen duruşma başladı. Duruşmayı 200’e yakın avukat izlerken, 1030 avukat da yetki belgesi verdi.

Polisin adliye önündekilere müdahalesinin ardından CHP ve HDP milletvekilleri açıklama yaparak, temel hukukun dahi çiğnenmek istendiğini söyledi. Duruşma Nuriye ve Semih getirilmemesine rağmen başladı, tanık olarak Acun Karadağ dinlendi. Karadağ “12 eylül tarihindeki avukatlarıma yapılan bu saldırı savunma hakkıma da müdahaledir. Avukatlarım gözaltına alındığı için ek süre talep ediyorum” dedi.

Avukat Murat Yılmaz ise Nuriye ve Semih’in duruşmaya getirilmemesinin siyasi bir karar olduğunu söyledi.

 

 

34

İlyas Salman da Nuriye ve Semih için Ankara Adliyesine geldi:

11

Mahkemeye gönderilen tutanakta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık problemleri sebebiyle cezaevinde bulunan hastanede tutuldukları, adliye binası önünde provokatif eylemler yapılabileceği, personel yetersizliği ve sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya getirilmeyeceği belirtilmişti.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.