Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Irak’ta saldırılar: En az 60 ölü

Irak’ın Dikar vilayetinin başkenti Nasiriye’de dün intihar yelekleri ve patlayıcı yerleştirilen araçlar kullanılarak yapılan saldırılarda en az 60 kişi hayatını kaybetti. Saldırıları IŞİD üstlendi.

Güvenlik güçlerinin aktardığına göre, Nasiriye’de bir restoranı hedefleyen saldırganlardan biri üzerindeki intihar yeleğini patlatırken, diğerleri restorandakilerin üzerine ateş açtı ve el bombaları fırlattı. Saldırıdan kısa süre sonra da kontrol noktasında bir araç patlatıldı.

ırak1

AFP’nin aktardığına göre, saldırganlardan biri, İran destekli Şii milis güçleri Haşdi Şabi üyesi kılığındaydı. IŞİD, Amak haber ajansı üzerinden saldırıyı üstlendiğini ve “binlerce Şii öldürdüklerini” duyurdu. Reuters’a göre en 60 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 100’den fazla kişi yaralandı. Hayatını kaybeden kişilerden 10’u, ibadet için kutsal yerleri ziyaret eden Şiilerdi. Saldırıların gerçekleştiği bölge, ibadet için Necef ve Kerbela’ya giden İranlı Şiilerin yolu üzerinde bulunuyor.

Suriye’de ve Irak’ta yenilgi üzerine yenilgi alan IŞİD’in bu saldırısı, örgütün takipçilerine hâlâ güçlü olduklarına dair bir mesajı olarak yorumlanıyor. Reuters’ın aktardığına göre ise istihbarat görevlisi bir polis, Irak’taki savaşta yenilen ve gücünü kaybeden IŞİD’in intihar saldırılarıyla eski ayaklanma tarzına geri döndüğünü ve bunun örgütün geri çekildiğinin bir göstergesi olduğunu söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.