Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik FETÖ’den gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında,  Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik Ankara’da gözaltına alındı. Çelik, Yargıtay Tetkik Hakimliği görevini de yürütmüş, 2010 referandumundan sonra yargının ‘hukukun üstünlüğü ve halka adalet dağıtmak ülküsünden giderek uzaklaştığını’ belirterek istifa etmişti. Çelik aynı zamanda CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gözaltıyla ilgili “FETÖ ile mücadele adı altında FETÖ’ye destek veriliyor. Bugün yaşananlar demokrasi adına yüzkarasıdır. Çelik hakkındaki gözaltı kararı bir akıl tutulmasıdır” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise  “Dün Türkan Saylan’a yapılan neyse bugün Çelik’e yapılan da odur. FETÖ’nün uyguladığı aynı yöntemler aynı uygulanmaktadır. İftira yalan uydurma bunların yöntemleri. Demek ki dünkü kumpas davalarında FETÖ’yle birlikte hareket edenler aynı kumpasları yapmaktadır” açıklamasını yaptı.

Çelik’in gözaltı gerekçesinin Samanyolu TV ve Bugün TV gibi kanalların Digitürk platformundan çıkarılmasından sonra, Digiturk aboneliğini iptal ettirmesi ve Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul ile irtibatı olduğu öne sürülüyor.

2011 yılında yargının düştüğü durum sebebiyle istifa eden Çelik’in Yargıtay’dan istifa ettikten sonra yaptığı açıklama:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.