Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kore füze ateşledi, Japonya sığınaklara koştu

Kuzey Kore son zamanlardaki en tehditkar füze denemesini cuma sabahı gerçekleştirdi.

Başkent Pyonyang’dan fırlatılan füze Japonya’nın kuzeyindeki Hokkaido adasının üzerinden geçerek denize düştü. Füze denemesi Japonya’da paniğe neden oldu. Japon hükümeti halkı telefon mesajı atarak uyardı. Hızlı tren seferleri iptal edildi, insanlar sığınaklara koştu.

Yonhap haber ajansına göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kuzey Kore; Pyongyang, Sunan yakınlarından sabah saat 06.57 civarında tanımlanamayan bir füze fırlattı. Füze Japonya’nın üstünden geçerek Kuzey Pasifik’e ulaştı” ifadelerine yer verildi.

Güney Kore ordusu, söz konusu füzenin 770 kilometre yüksekliğe ulaştığını, havada 3 bin 700 kilometre mesafe katettiğini duyurdu.

Kuzey Kore’den fırlatılan füzenin ABD’nin Pasifik’teki adası Guam’ı vurmak için yeterli mesafe kaydettiği açıklandı.

https://www.youtube.com/watch?v=G7aqCXEllpU

https://www.youtube.com/watch?v=6EFsnEiJWyA

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.